Naseema Naseri-Nadir

Naseema Naseri versterkt team Fysiomotion en start opleiding kinderfysiotherapie

Naseema is al een tijdje een bekende bij ons in de praktijk. In 2018 liep ze bij ons een snuffelstage en vorig jaar kwam ze 20 weken stage lopen. Dit alles na volle tevredenheid. We hebben zelden zo’n gedreven stagiaire gehad! En dan te bedenken dat het leren van de Nederlandse taal voor haar lastiger was dan het leren van het vak fysiotherapie. Ze volgde haar opleiding namelijk noodgedwongen in het Engels. Voor de Nederlands variant was haar taalniveau bij aanvang van de opleiding nog niet hoog genoeg. Inmiddels is Naseema geslaagd voor alle Nederlandse examens.

Bij de start van haar opleiding woonde ze nog maar vier jaar in Nederland. Geboren in Pakistan, maar trots op haar Afghaanse roots kwam ze naar Nederland voor de liefde. Haar man leerde ze kennen toen hij vanuit Nederland op familiebezoek was in Pakistan. Samen besloten ze een toekomst op te bouwen in Nederland.

 

Daarbij hoort voor Naseema ook werk. Ze besloot de opleiding fysiotherapie te volgen. Vanuit haar cultuur best een opvallende keuze. Als fysiotherapeut behandel je namelijk zowel vrouwen als mannen. Naseema was gewend afstand te houden van mannen buiten haar eigen familie. Ze had dan ook bedacht zich vooral op de behandeling van Moslima te richten. Een praktische en veilige oplossing. Tijdens haar stage bij ons merkte ze dat ze ook erg veel lol had in het behandelen van kinderen. Ze besloot zich te willen specialiseren als kinderfysiotherapeut.

 

Per September start ze dan ook met de opleiding kinderfysiotherapie. Hier gaat ze naast de algemene kennis die ze heeft, meer leren over de ontwikkeling en behandeling van kinderen. Ook zal ze meer kennis op gaan doen over specifieke problemen bij kinderen. Ze gaat dit combineren met werken. Op deze manier kan ze het geleerde gelijk in de praktijk brengen. In eerste instantie komt Naseema twee dagen werken bij Fysiomotion. Ze zal hierbij zoveel mogelijk kinderen gaan behandelen. Ze zal begeleid worden door Rija Feenstra. Daarmee hebben wij een goede ondersteuning gevonden binnen ons team.