Michael Ling

Wij zijn blij u te mogen voorstellen aan onze nieuwe collega Michael Ling

Hij start op 15 februari 2021 bij ons in de praktijk en volgt daarmee Rija Feenstra op als manueeltherapeut. Hij zal daarnaast ook werkzaam zijn als algemeen fysiotherapeut.

Michael heeft naast zijn algemene kennis vooral veel ervaring in het behandelen van mensen met nek- schouderklachten. Hij is aangesloten bij het Schoudernetwerk Flevoland. Dit betekent dat we nu twee schoudertherapeuten in de praktijk hebben. Hinke Hospes, aangesloten bij Schoudernetwerk Groot Zwolle en nu dus Michael. We hopen hiermee de behandeling van mensen met schouderklachten op een nog hoger niveau te krijgen. Twee weten er namelijk meer dan één.

Daarnaast zijn we blij met Michael zijn deskundigheid wat betreft “pijn”. Hij is aangesloten bij de “European Pain Federation” en is hiermee een expert wat betreft de behandeling van pijn. Dit betekent ook dat hij als manueeltherapeut verder gaat dan het oplossen van bewegingsstoornissen. “Als je snapt waar de pijn vandaan komt, kun je er ook beter wat aan doen”, zo vertelt Michael. Adviezen over wat je er zelf aan kan doen, horen hier altijd bij. Vaak ook oefeningen. Hij spreekt hierbij uit eigen ervaring:

“In het laatste jaar van mijn opleiding tot manueel therapeut zat ik tegen een burn-out aan. Hierdoor had ik dagelijks pijn in mijn schouder en nek en voelde ik mij regelmatig futloos en moe. Ik probeerde verschillende therapieën, maar die hadden tot mijn frustratie weinig effect. Ik nam hier geen genoegen mee, want ik was vast en zeker niet de enige die hier last van had. Daarom besloot ik om na mijn studie mij te gaan specialiseren in nek- en schouderpijn. Ook ben ik mij meer gaan verdiepen in het optimaliseren van het eigen herstelvermogen van het lichaam bij aanhoudende pijn en vermoeidheid. Ik heb hiervoor opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland. De opgedane kennis pas ik met veel enthousiasme toe in de dagelijkse praktijk.”

Naast zijn werk als manueeltherapeut geeft Michael scholingen aan collega’s over “pijn” bij de Hogeschool van Utrecht. In zijn vrije tijd mag Michael graag sporten, reizen en lezen. Ook is hij regelmatig in Limburg te vinden, waar zijn familie woont.

Wij hopen dat Michael lang en met veel plezier binnen ons team mag blijven werken!

Team Fysiomotion